Elérhető pozíciók

Práca v zahraničí chyžná

Szobalány

A szobalány feladata elsősorban a hotelszobák, apartmanok, vendégházak takarítása és tisztán tartása. Minden reggel kapsz aktuális listát, mely szobákban meddig, és hány fő marad. Munkaidő reggel 7-8 órától délután 16-17 óráig. Heti 6 napos munkarend 1 szabadnappal. Fizetés 1250-1600 EUR/hó körül alakul, régió függően, plusz szezonpénz, és “trinkgeld” azaz borravalóval is számolhatsz, melyet a vendégek hagynak a szobákban elutazásuk során.

Práca v zahraničí kuchár, barman, čašník

Bártender

Az italrendelések felvétele a kiszolgáló személyzettől vagy közvetlenül a vendégektől Alkoholos és alkoholmentes italok készítése és felszolgálása a pultnál. A használt poharak elmosogatása, a pult kiszolgáló területeinek, a tea- és kávékészítő területek és berendezések, pl. a kávéfőzőgép tisztán tartása és karbantartása. Heti 6napos munkarend 1 szabadnappal. Fizetés kollektív szerződés szerint tartományonként eltérő nettó 1300-1700 EUR/hó + borravaló illetve, szezonpénz!

Práca v zahraničí čašník

Pincér

Az előkészületekben óriási szereped van, étkezési időszakoknak megfelelően, főleg svédasztalos kivitelezésben, evőeszköz, és szükséges poharak polírozása. Egyik legfontosabb tevékenység az asztalok szakszerű megterítése, evőeszközökkel, kenyérkosarakkal, tányérokkal, szalvétákkal, hamutartóval, fűszertartókkal, poharakkal, ünnepekkor virágdíszekkel, valamint mindezek tisztán tartása. Asztalok és székek elrendezése csoportoknak.
Munkaidő reggel 7-9 órától délután 13-14-ig, majd szünettel 17-18 órától zárásig, vagyis 22-23-ig. Heti 6napos munkarend 1 szabadnappal. Fizetés tartományonként minimálisan eltérő. Pincér: 1600-1850 EUR/hó+ napi/havi borravaló illetve szezonpénz. Fizettető Pincér: 1750-2000 EUR/hó + borravaló illetve szezonpénz.

Práca v zahraničí čašník, pomocný

Pincérsegéd

Ha gyengébb, de kommunikatív a nyelvtudásod, de van már itthon felszolgáló tapasztalatod, pincérsegédként kezdj csak egy szezont, mivel nem vesz fel rendelést, nem fizettetnek, csak asztalhoz viszi az ételt, italt, tehát kevesebb időt tölt a vendégekkel, mégis testközelből tekinthetsz be a fizető pincér szerepbe. Heti 6-napos munkarend 1 szabadnappal. Fizetés kollektív szerződés szerint tartományonként eltérő nettó 1300-1600 EUR/hó + borravaló illetve, szezonpénz!

Práca v zahraničí kuchár

Szakács

– Német/Angol nyelvtudás (B1) feltétel,
– szakirányú szakács képzettség,
– szakács posztra minimum 2-3 év a’la carte vagy hotel konyhán szerzett munkatapasztalat,
– konyhafőnök helyettes posztra min. 8 éves a’la carte, hotel konyhán szerzett szakács munkatapasztalat, ebből legalább 2-3 év vezetői tapasztalat,
– külföldön szerzett tapasztalat
A nettó fizetés 1600-2500 EUR/hó. Természetesen jár egyéb juttatás szezonpénz, borravaló.

Práca v zahraničí umývač

Mosogató

Feladataid: kézi(fekete) mosogatás, ami edények, fém és műanyag tárolóedények, serpenyők, tepsik tisztán tartásából áll, illetve a gépi(fehér) mosogatás, ami a tányérok, poharak, evőeszközök, kiegészítők elmosását, elpakolását jelenti.

Munkaidő reggel 8-9 órától délután 13-14-ig, majd szünettel (Zimmerstunde) 17-18 órától zárásig, vagyis 22-23-ig. Heti 6napos munkarend 1 szabadnappal.
Fizetés tartományonként minimálisan eltérő, 1350-1600 EUR/hó-ra számíthatsz, természetesen elszámolásnál jár a szezonpénz is.

Práca v zahraničí kuchár, recepčná, čašník

Recepciós

Feladatai: vendégek fogadása , checktájékoztatás a hotel nyújtotta szolgáltatásokról tájékoztatás nyújtása a környéken lévő programokról, foglalások kezelése, szobák és kulcskártyák kiosztása, előkészítése, telefonon és/vagy e-mailben tájékoztatás nyújtása, ajánlatok küldése kapcsolat a housekeeping-gel, étteremmel, SPA részleggelszámlázás, számlakezelés, check out, kassza kezelése.
Fizetésre nettó 1400-1650 EUR/hó körül számíthatsz,tapasztalattól,a hotel minőségi besorolásától függően ennél több is lehet. Természetesen az ajánlólevél, illetve a külföldi munkatapasztalat itt is sokat segít.
Heti 6 napos munkahét heti 1 szabadnappal.